‘Hoe graag politici ook praten over de waardering die zij hebben voor  mensen die “het echte werk” doen, in de praktijk ontbreekt het nog veel te vaak aan die waardering.’ Dat schrijft ons Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul vandaag in een opinieartikel, samen met D66-er Paul van Meenen en de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs. 

In Leiden beseffen we al hoe belangrijk het is dat we MBO-ers hetzelfde waarderen als HBO-ers en WO-ers. Daarom stelden we in de gemeenteraad voor om de stagevergoeding van MBO-stagiairs gelijk te trekken met die van HBO-ers en WO-ers. Zo geeft de gemeente, als werkgever, een krachtig signaal aan de stad en alle werkgevers in de stad, namelijk dat goedgeschoolde vakmensen voor onze stad onmisbaar zijn!

De motie werd met ruime meerderheid aangenomen, in de gemeenteraad, en de gemeente gaat nu regelen dat de stagevergoedingen gelijk worden getrokken. Eerder schreef ik daar al dit artikel over op onze website.

Ons voorstel werd uiteindelijk onderdeel van het opinieartikel van Kirsten van den Hul. Zodat meer mensen zien dat we MBO-ers beter kunnen waarderen. En zodat – hopelijk – veel meer gemeenten en de landelijke overheid de stagevergoeding gelijk gaat trekken voor alle stagairs.

Vanochtend sprak ik er live op Radio 1 over. Het interview is terug te luisteren via https://www.nporadio1.nl/gemist vanaf circa 6.10 minuten in het blok van 9.00-9.30 uur.

Categorieën: PvdA