Iedereen heeft recht op een goede woning!

De afgelopen vier jaar steeg het woningtekort in Nederland met 150.000 woningen. Ook in Leiden is een groot woningtekort. Daarom zijn we een actie gestart met de leus #waarmoetikwonendan. 

Met twee rode werptentjes en een groot spandoek wordt op verschillende plekken door de stad actie gevoerd om aandacht te vragen voor de krapte op de huizenmarkt. In het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen heeft de Partij van de Arbeid een plan opgenomen om het woningtekort aan te pakken.  

Wonen is een grondrecht 
Iedereen heeft wel een nichtje, vriend of zoon die al jaren op een wachtlijst voor een huurwoning staat of wiens bod wederom is afgeslagen, omdat er geen betaalbare huizen te koop zijn, Dat is onacceptabel en daarom wil de Partij van de Arbeid landelijk jaarlijks 100.000 nieuwbouwwoningen laten bouwen om de tekorten in te lopen. Iedereen heeft namelijk recht op een fijne woning. Wonen moet een grondrecht zijn!

Maar met alleen huizen bijbouwen zijn we er nog niet.’Ook het aanpakken van huisjesmelkers en platforms als Airbnb is harder nodig dan ooit. Huizen zijn om in te wonen. Niet om mee te speculeren.

De PvdA Leiden hoopt met deze actie Leidenaren ervan bewust te maken dat er echt wat op het spel staat tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. ‘Laten we samen kiezen voor een eerlijker Nederland!’

Lees onze plannen voor volkshuisvesting voor iedereen: https://www.pvda.nl/verkiezingen/verkiezingsprogramma/wonen/

Fotograaf: Thomas van den Elshout

Categorieën: PvdA