In Leiden is iedereen welkom! Omdat iedereen gelijkwaardig is en de vrijheid moeten hebben om zichzelf te zijn. Omdat liefde wint boven uitsluiting en discriminatie. Daar moeten we aan blijven werken! 

Dat was onze belangrijkste boodschap bij de bespreking van de zogenaamde regenbooggeldennotitie in de gemeenteraad.  Ik deed het onderwerp in de voorvergadering van de gemeenteraad en Suzanne deed het onderwerp als kersvers raadslid in de gemeenteraad.

De Partij van de Arbeid vindt het belangrijk dat we meer doen voor de LHBTI-ers in Leiden. Je moet kunnen houden van wie je wilt en kunnen zijn wie je bent. Daarom blijven we strijden om gelijke kansen te bevorderen en tweedeling tegen te gaan.

Met geld van Leiden én het ministerie van OCW gaat de gemeente Leiden komende jaren veel doen voor LHBTI-ers in Leiden. We gaan zorgen dat LHBTI-ers zich meer gesteund, veilig en weerbaar voelen. Er komt een iconisch regenboog-kunstwerk of -element in de stad. Zo laat Leiden letterlijk zien dat iedereen welkom is in onze stad. We gaan ervoor zorgen dat LHBTI-ers aangifte durven te doen en we gaan zorginstellingen stimuleren om een roze loper certificaat te halen, zodat, bijvoorbeeld, oudere homo’s ook van een fijne oude dag kunnen gaan genieten. Omdat iedereen zich thuis moet kunnen voelen in Leiden. Omdat liefde wint!

Categorieën: PvdA