Ik ben een groot fan van de keuken van Yotam Ottolenghi. Samen met duizenden Nederlanders kook ik zijn recepten bijna dagelijks. ‘Simpel’ zijn kookboek met relatief eenvoudige en snel te maken recepten is een geweldige hit bij ons in huis. Sinds kort hebben we ‘Sweet’ ontdekt: een kookboek vol taarten, koekjes en cakes.

In zijn boek staat een geweldig recept voor chocolade-chip-koekjes met pecanoten. Ik maak het graag! Speciaal voor mijn eerste column bij Unity.nu en de corona-actie die mijn vriend Thomas en ik ondernamen pasten we het recept ietsjes aan.

120 gram gemengde noten (ik gebruikte pistache en walnoten)
250 gram boter
400 gram suiker (rietsuiker of donkere basterdsuiker)
beetje vanille (of je neemt extract)
2 eieren
560 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram choco-callets
snuf zout

Klop boter & suiker tot ze luchtig zijn. Voeg vanille toe en daarna de eieren. Klop dat opnieuw goed door elkaar. Daarna zet je de mixer op lage snelheid en voeg je het meel en zout toe. Als alles gemengd is meng je de noten en chocolade erdoor.

Laat het deeg opstijven in de koelkast en vorm er daarna koekjes van. Die bak je op 180 graden (vergeet de oven niet voor te verwarmen) in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin. Haal ze daarna uit de oven. Als je ze tien minuten (of langer) laat afkoelen, houd je daarna een knapperig koekje over. Eet smakelijk!

Categorieën: Koken